Blog

blog_kotvy_final.jpg
19. 11. 2016  Kotva - symbol úspěchu, lásky a naděje

Kotva - symbol úspěchu, lásky a naděje

Kotva tradičně symbolizuje obchodní úspěchy, věrnost v lásce a naději. V moderním výkladu pak sílu, odvahu a odhodlanost. Dodává svému nositeli pocit bezpečí a stabilitu.

Kotva jako symbol má dlouhou tradici. V dávných dobách byla symbolem zkušených námořníků. Kotva je měla chránit před přírodními živly a připomínat jim přístav, tedy domov.

 

Později je kotva s křížem častým symbolem křesťanství. Pro víru je kříž symbolem Ježíše, kotva symbolem naděje a láska nachází svůj symbol v srdci.

 

A nezapomíná se na ní ani v dnešní době, kdy se vrací do módy jak například v podobě tetování nebo šperků (přívěsky, náramky apod.).

 

 

Symbol kotvy si dnes řada lidí nechává vytetovat na různá místa na těle. Na rozdíl od zmíněných námořníků, kteří je měli většinou na předloktí nebo na rameni, se dnes symbol kotvy tetuje na nohy, záda a také často nad nebo pod prsa.

 

Náramek s kotvou - anchor náramek

 

Oblíbené jsou také Anchor náramky, tedy náramky s kotvou, nebo náramky Bangles. Náramky s kotvou se vyrábí buď provázkové nebo kožené. Symbol kotvy pak může být z různých materiálů. My v Lavaliere si zakládáme na kvalitě, naše kotvy jsou vyrobeny z chirurgické oceli zlacené 18k zlatem v barvě dle vašeho výběru. Vysoce kvalitní nylonové lanko kupujeme z námořnického obchodu, proto hodně vydrží a bez problému lze nastavit velikost dle vaší ruky. To stejné platí o pravé kvalitní kůži.

Bangles náramky "Cuff kotva" jsou vyrobené z chirurgické oceli zlacené 18k zlatem v matném provedení v barvě dle vašeho výběru či kované v úpravě gun metal. Jsou určené pro opravdové módní fajnšmekry.

 

Pořiďte si svůj nový náramek s kotvou od Lavaliere. Je ideálním módním doplňkem. Stačí si jen vybrat ten svůj pánské náramky s kotvou nebo dámské náramky s kotvou.

 

V našem sortimentu naleznete široký výběr náramků s kotvou, abychom Vám výběr trochu ulehčili, tak níže přikládáme nějakou tu inspiraci, jak to ideálně nakombinovat :-)