Blog

měsíční kámen
20. 10. 2017  Měsíční kámen - symbol magie i nových začátků

Měsíční kámen - symbol magie i nových začátků

Měsíční kámen symbol magie spojené s Měsícem, ale také symbol všech cestovatelů a dobrodruhů. Je to jeden z nejcennějších drahokamů. Symbolika také hovoří o tom, že je kamenem nových začátků.

Měsíční kámen byl nalezen na zemi, ale právě i na měsíci a v meteoritech. Již ve starověku ho používali lidé jako uklidňující kámen. Dokonce věřili v jeho magickou moc. V Indii dokonce věřili , že je kamenem bohů. Měsíční kámen měl přinášet lásku a působit proti bolestem hlavy, krku a zad.

 

Název měsíčního kamene (Moonstone) údajně vychází z toho, že jeho specifická barva (světelkující) vypadá jako Měsíc. Měsíční kámen typický svojí modře (mlžně) světélkující barvou. Odborníci tomuto jevu říkají adularescence.

 

Měsíční kámen a jeho význam

 

Měsíční kámen symbolizuje lásku, vášeň a rovnováhu ženského a mužského elementu. Pomáhá při problémech s nespavostí a citových vypětích. Podporuje vyplouvání věcí z podvědomí napovrch. Svému nositeli dodává klid, inspiraci a vnitřní rovnováhu. Měsíční kámen detoxikuje tělo, léčí problémy se zrakem, kůží a játry. Má velmi dobrý a zklidňující vliv na hyperaktivní děti. Ženy by měsíční kámen neměli nosit v době úplňku.

náramek z měsíčního kamene

Měsíční kámen a znamení zvěrokruhu

 

Znamení zvěrokruhu: Ryby, Rak, Štír

Čakra: Měsíční kámen je spojen s 3. čakrou solar plexu.

 

Chcete mít také svůj náramek z měsíčního kamene? Prohlédněte si naše Moonstone náramky.