Blog

achat-a-jeho-rez.jpg
08. 09. 2016  Přírodní kameny a jejich význam - 1. díl Achát

Přírodní kameny a jejich význam - 1. díl Achát

Jako první představujeme velmi oblíbený achát. Následovat budou postupně další články. Pokud máte konkrétní přání o jakém kameni byste chtěli napsat nejdříve, napište nám komentář na Facebook nebo klidně pošlete email.

Každý přírodní kámen má své specifické vlastnosti. Může svého majitele chránit, dodávat mu sílu, energii či reprezentovat jeho názor nebo znamení horoskopu. Jednotlivé kameny jsou používány jako amulety a mají svůj magický význam už od pradávna.

 

Achát - náramky z achátů

 

Achát není vlastně jen jeden minerál, ale více minerálů v jednom. Přesně kombinace křemene, chalcedonu a opálu. Achát je velmi pevný a odolný proti mechanickému poškození i vůči kyselinám, proto se z něj vyrábí nejen šperky, ale například i třecí misky nebo hmoždíře.

náramek z achatu

Název tohoto minerálu je odvozen od původního názvu řeky Dirillo na Sicíli, Achates, již od starověku. Je považován za uzemňovací kámen, který dodává svému majiteli duševní, citovou i tělesnou rovnováhu. Pomáhá překonávat negativní pocity a podporuje soustředění.

 

Největší naleziště achátu jsou v Brazílii a Uruguayi. Acháty ale naleznete po celém světě. Jejich naleziště jsou i v České republice. Ty nejznámější u nás jsou v okolí Turnova. Každé naleziště je typické svojí barvou. Acháty jsou bílé, šedé, hnědé, modré, zelené, růžové i černé.

achát

Acháty a specifické vlastnosti podle barvy

 

Zelený achát - podporuje duševní a citovou empatii, zlepšuje schopnost rozhodování. Podporuje také zlepšení zraku.

 

Modrý achát - je přiřazen elementu vody. Přináší klid, štěstí a mírní stres. Podporuje léčbu štítné žlázy a tlumí bolesti krční páteře.

 

Šedý achát - je přiřazen elementu ohně. Jedná se o ochranný kámen, který zmírňuje stres a dodává novou energii.

 

Ohnivý achát - je přiřazen elementu ohně. Podporuje vyrovnanost a odráží negativní energii.

 

Růžový achát - posiluje rodinnou lásku.

 

Achát a znamení zvěrokruhu

 

Znamení zvěrokruhu - býk, blíženci, rak, panna, střelec, ryby.

Čakra - acháty jsou vhodné pro všech sedm čaker.

 

Chcete mít také svůj šperk z achátů. Prohlédněte si naší nabídku pánskýchdámských náramků s acháty.