Blog

lapis-lazuli-1.jpg
12. 02. 2018  Přírodní kameny a jejich význam - 8. díl Lapis Lazuli

Přírodní kameny a jejich význam - 8. díl Lapis Lazuli

Lapis Lazuli, známý také jako lazurit, je jeden z nejstarších duchovních kamenů. Je typický svojí tmavě modrou barvou se zlatě blýskavými skvrnami. Jedná se o příměs pyritu, který vytváří jedinečný vzhled tohoto kamene. Je spojen s elementem vody.

 Lapis Lazuli je drahokam, který je odpradávna ceněný. Například zdobí zlatou posmrtnou masku nejslavnějšího faraóna Tutanchamona. V Chile je dodnes národním kamenem. Největší naleziště se nacházejí právě v Chile, ale také v Rusku nebo Afghánistánu.

 

Lapis Lazuli je symbolem moudrosti, přátelství a pozitivního postoje. Pomáhá snižovat stres, svalové napětí a najít harmonii se vším kolem nás. Snižuje horečku, zmírňuje bolesti hlavy při migrénách a detoxikuje tělo. Celkově posiluje imunitu, funkci štítné žlázy a zlepšuje zrak. 

 

Královská modrá - jedna z nejuniverzálnějších barev

 

Tvz. královská modrá barva, jakou Lapis Lazuli má, je symbolem elegance. Hodí se opravdu ke všemu, jak společenskému, tak k léžernímu outfitu. Je to jedna z nejuniverzálnějších barev a kombinovat jí můžete s černou, hnědou, béžovou nebo bílou.

Lapis Lazuli a znamení zvěrokruhu

 

Znamení: býk, panna, střelec, kozoroh, vodnář, ryby

Čakra: Hrdlo, čelo (třetí oko)

 

Pořidťe si stylový módní doplněk v královské modré! Mrkněte na náramky Lapis Lazuli.

panský náramek lapis lazuli