Blog

tiger_eye_header(1).jpg
15. 09. 2016  Přírodní kameny a jejich význam - 2. díl Tygří oko

Přírodní kameny a jejich význam - 2. díl Tygří oko

Tygří oko zaujme každého svým typickým a nenapodobitelným leskem při odrazu světla. V poslední době je proto oblíbeným šperkařským kamenem. Nejlépe vyniká jeho struktura a světelné odlesky při vybroušení do korálků nebo čoček.

Tygří oko nebo-li Tiger eye je minerál, který je jednou z odrůd křemene. Jedná se tedy o křemenný polodrahokam. Je typické svojí zlatohnědou či žlutohnědou barvou. Největší naleziště se nacházejí v Jižní Africe, Namibii, Indii, Austrálii, Mexiku a USA. Na stejných místech jako tygří oko lze nalézt i jaspis nebo hematit.

 

Tygří oko je symbolem odvahy a pozitivní energie. Svému nositeli má pomáhat přitahovat štěstí, peníze a snadněji překonávat těžké životní situace. Je to ochranný kámen a chrání před špatnými energiemi a nebezpečím.

Perfektní doplněk ke casual oblečení!

 

Tento kámen se stal velice oblíbeným mezi gentlemany a muži, kteří rádi nosí casual oblečení. Výborně ladí s trendy barvami jako je třeba hnědá, modrá, bílá.. Ostatně tiger eye náramky si velmi oblíbil i Robin Berry náš brand ambassador. 

 

 

Tygří oko a specifické vlastnosti podle barvy

 

Zlaté tygří oko - podporuje soustředěnost a pokoru. Pomáhá využívat při jednání s druhými rozum. Vhodný talisman na důležité schůzky nebo zkoušky.

 

Červené tygří oko - je kámen, který pomáhat bojovat s lhostejností a zapomínáním. Dodává novou energii a motivaci. Urychluje metabolismus a mírní velké sexuální touhy.

 

Modré tygří oko - dodává svému majiteli klid a mírní stres. Vhodný pro vznětlivější jedince, kterým pomáhá k větší rozvaze. Ideální pro boj s různými fobiemi. Naopak od červeného tygřího oka zpomaluje metabolismus.

 

Tygří oko a znamení zvěrokruhu

 

Znamení zvěrokruhu - blíženci (nejlepší pro toto znamení), lev, panna, býk.

Čakra - tygří oko udržuje rovnováhu nižších čaker.

Chcete mít také svůj šperk z tygřího oka? Prohlédněte si naše náramky z tygřího oka.