Blog

lava_blog.png
12. 11. 2016  Přírodní kameny a jejich význam - 5. díl Lávový kámen

Přírodní kameny a jejich význam - 5. díl Lávový kámen

Lávové kameny nebo-li láva je roztavená hornina, která vychází při sopečných erupcích na povrch země. Její teplota se v té době pohybuje okolo 1000⁰C. Podle vrstev lávy při erupcích může tuhnout několik minut, ale také třeba i několik let.

Lávové kameny - symbol rovnováhy

 

Lávové kameny dodávají svým majitelům silnou pozitivní energii. Jsou používány jako ochranné amulety. K léčení je například v minulosti využívali staří Číňané nebo Máyové. Havajané je zase používali ke stavbě náboženských staveb nebo staveb určených k léčení, tedy takových menších "nemocnic".

 

Lávové kameny jsou symbolem životní rovnováhy, cílevědomosti a pomáhají i při čistění těla nebo při boji s obezitou. Jedná se o zemský element. Lze jej nosit na kterékoliv části těla. Lávové kameny dnes nejsou využívány jen pro masážní účely, ale také ve šperkařství.

 

Náramky z lávových kamenů

 

Náramky z lávových kamenů se staly v poslední době fenoménem a zažívají velký boom. Náramek, kde lává tvoří hlavní kámen, můžete nosit jak k elegantním, tak k všem možný ostatním outfitům. Skvělě doplní oblek i koženou bundu.

Lávový kámen a znamení zvěrokruhu

 

Znamení zvěrokruhu: Váhy, Štír, Kozoroh, ale nejen pro ně.

Čakra: Lávový kámen je spojen s první (Muladhara - kořenová, základní) a druhou čakrou (Svadhistana - sexuální, sakrální)

 

Chcete mít také svůj šperk z lávových kamenů? Prohlédněte si naše náramky z lávových kamenů.