Blog

hlavní
28. 10. 2017  Symboly a jejich význam - 2. díl Náramky shamballa

Symboly a jejich význam - 2. díl Náramky shamballa

Shamballa není jen módní výstřelek v podobě náramků. Má dlouhou historii a svůj hluboký duchovní význam!

Shamballa představuje pro tibetské buddhisty duchovní medicínu, meditační energii, alternativu k Reiki a zároveň mýtické království, které má existovat někde na území dnešní Asie. Shamballa symbolizuje vyrovnanost a harmonii. Má hluboký historický význam.

 

Shamaballa - energie nového tisíciletí

 

Shamballa (šambala) je silná a naplňující energie, která pomáhá najít duchovní cestu a vnitřní harmonii. Pro mnoho lidí je Shamballa alternativou k duchovní medicíně známé jako Reiki. Řada zdrojů uvádí, že jde o energii nového tisíciletí, která je účinnější než zmíněné Reiki. Učí poznaní, že vše je propojeno se vším a vše co se děje má nějaký význam. Díky Shamballe pak snadněji chápeme souvislosti a nacházíme porozumění, díky kterému dokážeme nejen posilovat své nevědomí, ale i nacházet smysl života a silnou uklidňující energii.

 

O království Shamballa

 

Shamaballa je podle legend mýtické království ukryté někde na území Asie a je velmi těžké ho najít. Má jít o zemi, kde se žije v harmonii, míru, pochopení a lásce. Představuje vlastně takový ráj na zemi, kde si jsou všichni rovni.

náramek shamballa

Náramky Shamballa

 

Mnoho lidí zná Shamballu díky náramků a považuje jí spíše za módní výstřelek. Přitom Shamballa má dlouhou historii a svůj hluboký duchovní význam. Náramky jsou symbolem postoje, duchovní cesty a přináší ochranu i pomoc při léčení a meditaci.

 

Náramky shamballa a význam podle barev

 

Každý náramek má svůj význam a smysl. Vybírat můžete podle toho, jaký náramek se vám líbí a použít vnitřní intuici. Shamaballa náramky mají význam také podle své barvy.

 

Černá barva - Shamaballa

 

V současnosti patří tato barva náramků mezi nejoblíbenější. Symbolizují sílu, eleganci a vlastní vyrovnaný životní postoj.

 

Bílá barva - Shamballa

 

Bílá barva je symbolem duševní čistoty a pravdy. Pomáhá při nových začátcích a vnáší do života inspiraci a pochopení.

 

Zelená barva - Shamballa

 

Zelená barva představuje duchovní růst a odpuštění, díky kterému lze snadněji najít vnitřní harmonii a životní energii.

 

Modrá barva - Shamballa

 

Modrá barva má v Shamballe posilovat kreativitu, schopnost komunikovat a rozvíjet poznání a životní moudrost.

 

Červená barva - Shamballa

 

Červená je barvou vášně a sexuality. Pomáhá posilovat pocit bezpečí, díky kterému přestanete mít pocit strachu a úzkosti. Přináší také životní vyrovnanost.

 

Zlatá barva - Shamballa

 

Zlatá barva posiluje sebevědomí a vůli vytyčit si cíle a dosáhnout je. Zlaté náramky Shamballa jsou symbolem optimismu a vrozené inteligence.

 

Viděli jste naše pánské nebo dámské náramky shamballa?:)