Blog

kameny-dzi.jpg
18. 11. 2017  Tibetské kameny Dzí pro štěstí a ochranu

Tibetské kameny Dzí pro štěstí a ochranu

Tibetské kameny Dzí slouží od nepaměti jako ochranný amulet a zároveň představují velice důležitou součást tibetské kultury. V tradiční tibetské medicíně se často přidávají do léků. A vy se jejich krásou můžete kochat v našich stylových náramcích.

Tibetské kameny Dzí jsou speciálním druhem achátu, který je pomocí vybroušení ozdoben mystickými znaky. Jejich pravidelnost je ukazatelem kvality a hodnoty kamene. Originální kámen Dzí je však bohužel téměř nemožné kdekoliv na světě sehnat, proto se i my musíme spokojit s jeho věrnou kopií.

 

Originální doplněk i ochranný amulet

 

Pro Tibeťany je Dzí posvátným kamenem a prodat jej znamená smůlu v životě i ztrátu ochrany. Tibeťané si jej většinou předávají z generace na generaci a získat jej je tak možné kromě dědictví třeba darem.náramek z kamenů dzí

Vybírat si můžete z těchto motivů:

 

- s vlnkou
- s proužkem
- s oky

 

Právě motiv očí je nejčastěji zobrazovaným symbolem na kamenech Dzí, a to většinou v provedení se 2 nebo 3 očima. Nejvzácnější, tedy i nejdražší variantou, je kámen s 9 očima, který je však téměř k nesehnání.

 

Podle konkrétního motivu určovali Tibeťané řadu magických vlastností kamenů Dzí, které přinášely jejich nositeli bohatství a štěstí či posilovaly zdraví.

 

dámský náramek dzípánský náramek štěstí z kamenů dzí

 

Kameny Dzí a jejich význam podle počtu očí

 

 

Kámen Dzí s 2 oky

 

- je vhodný pro ty, kteří chtějí najít více lásky v nových i dlouholetých partnerských vztazích. Pomáhá udržet rodinné štěstí.

 

Kámen Dzí se 3 oky

 

- přináší svému nositeli štěstí, zdraví i bohatství. Posiluje rovnováhu mysli, srdce a těla.

 

Kámen Dzí s 5 oky

 

- přináší svému nositeli materiální bohatství. Pomáhá dosáhnout vytyčených cílů a snadněji se vyrovnávat s významnými životnými změnami.

 

Kámen Dzí se 6 oky

 

- svému nositeli pomáhá s novými začátky. Odstraňuje bloky, které si během života vytvořil. Jde například o silné životný situace či neočekávanou smrt.

 

Kámen Dzí s 9 oky

 

- je nejcennějším ze všech kamenů Dzí. Dodává svému nositeli velkou sílu a opravdové životní štěstí. Jde o ochranný kámen, který má v sobě ukryté všechny vlastnosti ostatních kamenů Dzí.

 

 

My vám přímo z Tibetu přinášíme věrnou kopii Dzí kamenů té nejvyšší kvality, a to v podobě našich pánskýdámských náramků štěstí.