Blog

Kameny podle znamení
08. 09. 2017  Kameny podle znamení a významu

Kameny podle znamení a významu

Přírodní kameny pochází z různých koutů světa a každý má už od pradávna svůj magický význam. Vyberte si svého favorita mezi kameny!

Pravé přírodní kameny můžou například chránit svého nositele, dodávat mu sílu a energii. Spousta lidí nosí svůj náramek také jako talisman, na který nedají dopustit. Inspirace vychází z pradávné buddhistické tradice, která se dochovává do dnes.

 

Vyberte si náramek s pravými přírodními kameny nebo amulety na krk podle svého znamení horoskopu nebo jejich účinků na tělo. Naše náramky vás zkrátka budou dobíjet pozitivní energií celý den!

 

 

 

Achát

 

Achát dodává svému nositeli odvahu, sílu, dlouhověkost, lásku a ochranu před negativní energií. Pomáhá odstraňovat vnitřní napětí a negativní pocity. Dodává pocit bezpečí a udržuje auru nostiele stabilní.

 

Achát je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení býk, blíženec, panna a štír.

 

modrý achát

 

 

Akvamarín

 

Akvamarín symbolizuje odvahu. Odvrací negativní energii a posiluje vnímání všeho kolem nás a nalezení rovnováhy. Je ideální pro meditování. Dodává klid, pocit radosti a naplnění. Pomáhá při překonávání zaběhlých stereotypů a zlepšuje komunikaci nejen s nejbližšími. Akvamarín léčí štítnou žlázu.

 

Akvamarín je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení blíženec, váhy, vodnář a ryby.

  

Amazonit

 

Amazonit je kámen odvahy a pravdy. Má silné uklidňující účinky. Je typický svojí tyrkysově zelenou barvou. Svému nositeli pomáhá získat rovnováhu a harmonii se svým okolím. Odráží negativní energii. Amazonit byl velmi oblíbený už v Mezopotamii či starém Egyptě. Je vhodný při problémech se svalovými křečemi nebo nervovými problémy.

 

Amazonit  je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení vodnář.

 

amazonit

 

Ametyst

 

Ametyst je ochranný kámen. Zároveň je kamenem lásky a věrnosti. Podporuje paměť, mysl, spojení s přírodou a nalezení vlastního vnitřního porozumění. Svému majiteli přináší štěstí a úspěchy v podnikání. Posiluje imunitu a lečí jak vysoký, tak nízký krevní tlak. Pomáhá při regeneraci po náročných nejen sportovních výkonech. Léčí problémy s pateří a zrakem.

 

Ametyst je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení beran, panna, štír, střelec, kozoroh a ryby.

 

 

 ametyst

 

 

Bílý porcelanit

 

Porcelán se jen nevyrábí, ale vzniká i v přírodě. Tzv. Porcelanit je hornina, která vzniká vypálením jílů, při teplotách 1100 stupňů Celsia díky magmatu nebo podzemním požárům v aktivních sopkách. Po vybroušení se pak používá právě ve šperkařství. Porcelanit podporuje kreativitu, inspiraci a koncentraci. Posiluje tělesnou odolnost a pomáhá při neutralizaci překyseleného žaludku.

 

Porcelanit je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení lva.

 

porcelanit

Korál

 

Korál propojuje svého nositele s přírodou. Pomáhá lépe pochopit vlastní vnitřní já. Podporuje intuici, přátelství, mezilidské vztahy a sílu dosáhnout vytyčené cíle. Chrání před depresemi a odstraňuje stres. Posiluje pohybový aparát a zvyšuje sílu cév a srdce, tedy celý oběhový systém.

 

Korál je ideální pro lidi narozené ve znamení býk, rak, váhy a ryby.

 

červený korál - mořský sediment

 

Granát

 

Granát je využíván již po staletí jako ochranný amulet. Posiluje lásku, věrnost a sebedůvěru. Podporuje dobrý úsudek, intuici, vytrvalost i vůli překonávat překážky. Léčí krevní tlak, srdce a psychické problémy. Pomáhá pročišťovat a obnovovat organizmus. Dodává životní energii.

 

Granát je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení beran, lev a štír.

 

červený granát

 

Hematit

 

Hematit je ochranný amulet. Je symbolem sebevědomí, zlepšuje paměť a soustředěnost a pomáhá bojovat se špatnými návyky jako je kouření apod. Hematit chrání svého nositele před špatnými energiemi a navozuje harmonii těla a duše. Je přiřazen elementu ohně

 

Hematit je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení beran a štír.

 

hematit

Howlite

 

Howlit je uklidňujícím kamenem. Svému nositeli dodává harmonii, uvolnění těla a pomáhá při meditaci. Pomáhá překonávat podrážděnost, nervozitu a otevírá čakru srdce, díky které je jeho nositel laskavější ke světu kolem sebe a sám sebe má více rád.

 

Howlite je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení vodnář, rak a váhy.

 

howlit

Chalcedon

 

Chalcedon je ochranný kámen. Symbolizuje štěstí, radost a klid. Zahání strach a deprese. Pomáhá svému nositeli žít v harmonii. Odvrací negativní energii a dodává sílu. Chalcedon pomáhá zlepšovat paměť, schopnosti učit se a podporuje kreativitu. Kuřákům pročišťuje dýchací cesty. Vhodný při problémech se spaním.

 

Chalcedon je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení blíženec, rak, střelec a kozoroh.

 

chalcedon

 

Jaspis

 

Jaspis je symbolem štěstí, zdraví, krásy, vyrovnanosti a nezávislosti. Svého nositele chrání před negativní energií a poskytuje mu klid. Při kontaktu s kůží podporuje oběhový systém a také trávení. Více o jaspisu si přečtěte v našem článku Jaspis a jeho význam.

 

Jaspis je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení beran, rak, panna, váhy, štír, kozoroh, vodnář a ryby.

 

 

jaspis

 

 

Kunzit (Kunitze)

 

Kunzit je silný duchovní kámen, který je vhodný pro hluboké meditace. Je pojmenován podle švýcarského geomologa dr. Kunze. Kunzit otevírá srdce a vede k pokoře. Tlumí nervozitu, roztěkanost a strach. Podporuje inspiraci a potlačuje sobeckost. Pomáhá při svalovém napětí a silných migrénách. Léčí štítnou žlázu.

 

Kunzit je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení váhy a ryby.

 

 

kunzit

Lapis Lazuli

 

Lapis je jedním z nejstarších duchovních kamenů. Je symbolem moudrosti, přátelství, duševní rovnováhy a pozitivní energie. Pomáhá svému nositeli uvolnit stres, dodává klid a mír ke všemu kolem nás. Podporuje také dobrý úsudek.

 

Lapis je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení panna, střelec, kozoroh, vodnář, ryby.

 

lapis lazuli

Lávové kameny

 

Lávové kameny mají velmi silnou pozitivní energii a jsou používány jako ochranné amulety. Již ve starověku je k léčení využívali Číňané nebo Máyové. Jedná se o zemský element, který pochází přímo s nitra naší země. Svému nositeli dodávají silnou energii a pomáhají ho chránit před negativními vlivy okolí. O lávových kamenech jsme se rozepsali v článku lávové kameny a jejich význam.

 

Láva je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení váhy, štír a kozoroh.

 

 

lávové kameny

 

Měsíční kámen

 

Měsíční kámen je drahokam, který je v současné době velmi ceněný. Nalezen byl nejen na zemi, ale i v meteoritech a na povrchu měsíce. Měsíční kámen podporuje intuici a dodává klid. Pomáhá při problémech s nespavostí, s početím, v těhotenství a při porodu a kojení. Měsíční kámen přitahuje lásku a obnovuje vnitřní stabilitu a harmonii. Působí i preventivně proti náměsíčnosti.

 

Měsíční kámen je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení rak, kozoroh, ryby.

 

měsíční kámen

 

Perly

 

Perla je netypičtějším symbolem ženy. Své nositelce dodává fyzickou a duchovní rovnováhu. Je symbolem ženské plodnosti a propojena s kosmickou sílou Měsíce. Darované perly pak přináší obdarované osobě štěstí. Přečtěte si jaké druhy perel existují v našem článku perla - nejtypičtější symbol ženy.

 

Perla je ideální pro lidi narozené ve znamení rak, kozoroh, váhy a ryby.

 

pravé mořské perly

Přírodní křišťál

 

Přírodní křišťál je silný léčivý drahokam, který pomáhá najít harmonii. Podporuje duchovní poznání. Zlepšuje trpělivost, mysl a dodává energii. Odstraňuje negativní emoce a uvolňuje bloky v těle tak, aby jím mohla volně proudit získaná energie. Pomáhá při problémech se štítnou žlázou, zažíváním, krevním tlakem a tlumí migrény.

 

Křišťál je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení blíženec, lev, kozoroh, vodnář.

 

 

 

Růžový křemen (Růženín)

 

Růžový křemen nebo-li růženín je kámen lásky. Patří mezi nejsilnější zesilovače energie na naší planetě. Má silné uzdravovací účinky. Posiluje trpělivost a dodává životní energii. Růženín pomáhá otevírat srdce a najít sílu odpouštět. S tím je spojeno i naučit se sebelásce. Pomáhá proti strachu. Odvádí z těla škodlivé látky. Více o růženínu píšeme na blogu růženín a jeho význam.

 

Růženín je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení býk a váhy.

 

růženín

 

Opál

 

Opál je kamenem naděje a dobrosrdečnosti. Pro zamilované je dokonce kamenem lásky. Posiluje empatii, velkorysost a sebevědomí. Vhodný při překonávání náročných životních situací. Pomáhá dosáhnout velkých úspěchů. Růžový opál léčí srdce a plíce. Zmírňuje projevy cukrovky.

 

Opál je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení beran, rak, štír, střelec, vodnář, kozoroh.

 

opál

 

Sluneční kámen

 

Sluneční kámen je ochranný kámen přiřazený elementu ohně. Podporuje intuici, dodává sebedůvěru, životní energii - chuť žít a pozitivní náhled na svět kolem nás. Pomáhá mírnit astma a je vhodný při problémech s nespavostí. Zvyšuje sexuální apetit. Zásobuje tělo velkým množstvím fyzické energie.

 

Sluneční kámen je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení lva.

 

sluneční kámen

Tiger eye

 

Tiger eye, nebo-li česky Tygří oko, je symbolem odvahy, energie, pochopení, vášně, kreativity, sebejistoty a vyrovnanosti. Přináší svému nositeli peníze a dodává mu ochranu. Pomáhá mírnit stres. Jedná se o ochranný kámen, který je používán jako talisman před negativní energií a nebezpečím. Čtěte více o tygřím oku.

 

Tygří oko je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení blíženec, býk, lev, panna.

 

 

tygří oko

 

 

Tyrkys

 

Tyrkys je léčivý kámen vhodný pro meditace. Má silné uklidňující účinky. Svému nositeli přináší štěstí, radost a bohatství a podporuje kreativitu. Působí proti depresím a vyčerpání. Detoxikuje organismus a posiluje zrak. Pomáhá při pravidelných bolestech hlavy.

 

Tyrkys je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení blíženec, střelec, vodnář, ryby.

 

 

tyrkys

 

 

Záhněda

 

Záhněda je křemen. Jde o ochranný kámen, který je vhodný při meditování. Neutralizuje negativní energii a posiluje duchovní poznání a koncentraci. Pomáhá najít cestu k přírodě a její ochraně. Záhněda je vhodná při detoxikaci organizmu. Zahání noční můry a je ideální při odvykání kouření, jelikož snižuje chuť na cigaretu.

 

Záhněda je je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení kozoroh.

 

záhněda

 

 

Žlutý nefrit (jadeit)

 

Nefritt je starodávný magický kámen. Jeho struktura je zrnitá. Je přiřazen planetě Venuši. Symbolizuje prosperitu, dlouhověkost, moudrost, štěstí a lásku. Pomáhá detoxikovat tělo a posilovat imunitu. Název kamene pochází z řeckého slova "nephros", v překladu "ledvina" a to právě kvůli blahodárným účinkům na ledviny. Pomáhá při nespavosti, tiší migrény a odstraňuje neklid. Nefrit je propojen se srdeční čakrou.

 

Nefrit (Jadeit) je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení rak a váhy.